Broderad pälsmössa

2015

Ett sista inköp för säsongen, sommaren 2014, var denna svarta pälsmössa. Och jag var verkligen så jättenöjd med mitt kap.

Men under vintern insåg jag att jag borde köpt en rödrävsmössa i stället. Så jag började leta på vårens första marknader efter en röd pälsmössa som passade mina önskemål perfekt denna gång, men hittade ingen. I samma veva som detta så råkade det hända sig att min jättegamla rävboa tappade svansen, som suttit löst ett tag. Jaha, tänkte jag, då kan jag väl lika gärna göra en mössa själv då. Så jag letade fram resttygerna från min Höstkappa. Det orange tyget blir ju perfekt! Letar vidare och upptäcker att jag har massor av guldgarn kvar från bården till Swiss gown.

Vecka 25

Tillbringar midsommarhelgen hos vänner och har med mitt lilla projekt som handarbete. Börjar med att klippa ut alla delar och syr ihop fodret för hand. Syr sedan ihop yllebitarna för hand. Efter det börjar jag brodera på yllet.

Vecka 26

Broderar klart själva mössan.

Vecka 27

Hittar på att jag behöver ju en kant av tyg bakom min pälskant. Klipper ut en remsa ylle och broderar den också.

Vecka 28

Till slut är det dags att sätta saxen i rävboan och klippa ut den remsa jag behöver till min mössa. Syr och vänder pälsen mot den broderade remsan för hand.

Jag kastsyr ihop sömsmånerna på remsorna och nålar på ylleremsan mot mössan och syr fast en för hand.

Sedan syr jag fast fodret mot kanten på mössan.

Till sist viker jag in den lösa pälskanten och syr fast den mot fodret.

Färdigsydd!

Sätter i en ny, hel svans, som jag köpt på senaste marknaden för detta syfte. Klar!!!!

Förebilden och min version. Min blev till och med ännu fluffigare!