Swiss Gown, del 2

Tidigare-Loggböcker

Swiss Gown, del 2

Vecka 41, fortsättning:

Lördag

Ritar av en ros så att jag får en stiliserad bild i svartvitt. Sporrar över bilden på ylletyget.

Klipper ut de delar som inte ska vara kvar. Lägger ylletyget ovanpå det gula och syr fast det.

Viker in kanterna på hatten och syr fast dem i några veck.

Tråcklar på 6st remsor av ylle längs kanten. Veckar på det mer gyllene tyget längs kanten.

Syr fast de vecken och nålar på den andra kanten av det tyget med lite förskjutning i sidled.

Syr fast andra änden på ylleremsorna längs kanten. Syr på ett par knytband och klär in kanten med en remsa ylletyg. Fäster några strutsfjädrar och så var det klart!

Vecka 43

Lördag

Börjar sy ihop delarna till den lösa kragen som jag ska göra till den här klänningen. Det tar stopp vid frågan om knäppning. Jag vill egentligen ha massor med små mässingsknappar men har inte lyckats hitta några och har i vilket fall, i nuläget, inte råd. Efter oändligt klurande beslutar jag att falla tillbaka på ett beprövat knep. Nagellack. Målar en näve pärlor med svart nagellack med avsikten att använda dem som knappar.

Vecka 48

Söndag, 1:a advent

Efter vederbörligt adventsfrukost tar jag mig äntligen i kragen (haha) och tar itu med kragen.

Jag syr ihop delarna till kragens foder. Jag klipper långa, smala remsor av det svarta ylletyget och provar in hur hög halsen på kragen ska vara och hur lång “fållen” på kragen ska vara. Sedan nålar jag på en remsa ylle längs halskanten och syr fast den för hand.

Nålar på de remsor som ska följa nederkanten.

Syr fast de yttre kanterna på banden för hand.

Klipper 5cm breda remsor av guldfodret och syr ihop dem till en lång remsa. Denna nålar jag sedan fast mellan de nedre remsorna på kragen.

Eftersom inte nålarna räcker hela vägen så får jag sy fast en bit och sen nåla vidare. Jag vänder vecken åt olika håll så att det blir lite liv i det hela.

När hela bandet är påsytt fäller jag tillbaka ylleremsorna över de veckade sömsmånerna och börjar sy till yllebanden för hand.

Vecka 49

Måndag

Syr klart kanterna på yllebanden. Syr och vänder kragen med fodret i framkanter och hals. Klipper sömsmåner och pressar. Provar för att mäta upp längden på fodret. Klipper bort överskottet och nålar till fodret längs nederkanten. Stafferar till fodret för hand och pressar igen.

 

Nu fattas bara knäppningen.

Fredag

Ska hon bli klar i år, eller…?! Ja, det hade hon tänkt! 🙂

Mäter ut vart knapparna ska sitta och syr på dem. Mäter ut vart tränsen ska sitta och börjar sy dem. Efter att ha sytt de två översta och de två nedersta provar jag för att kolla om det blir bra. Oh, hell yes! Det blir det. Fortsätter.

Såja!

Märk väl; inte ett enda stygn genom fodret på insidan.

« Föregående loggbok | Nästa loggbok »